Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Kitört...

2012. június 16. - Mrssheperd

Cliff Richards: Summer holiday

We're all going on a summer holiday
No more working for a week or two
Fun and loughter on our summer holiday
No more worries for me or you
For aweek or two
We're going where the sun shines brightly
We're going where the sea is blue
We've all seen it on the movies
Now let's see if it's true
Everybody has a summer holiday
Doing things wanted to
So we're going on a summer holiday
To make our dreams come true
For me and you
For me and you

Érettségizőknek megint

Rohamosan közeledik a szóbeli érettségik ideje. Pánik helyett sokat segítesz magadon, ha minden nap lazítasz kicsit. És itt most nem a lerészegedésre gondolok, hanem hasznos lazításra. Legjobb, ha tanulás előtt vagy este, a nap végén relaxálsz kicsit.

Helyezkedj el kényelmesen. Csukd be a szemed. Gondolatban vedd végig a testrészeidet, előbb kicsit feszítsd meg, majd lazítsd el őket. Amikor már olyan laza vagy, mint egy rongybaba, részletesen képzeld el magad a szóbeli érettségin. Lásd, milyen ruhát viselsz, lásd a tanáraidat, lásd magad, ahogy az angoltanárod felteszi a számodra legkönnyebb kérdéseket és te mosolyogva válaszolsz neki. Nyugodt vagy, higgadt, magabiztos. A szituációs feladatot nyugodtan végigolvasod, megérted, mit kell csinálnod, lazán előjönnek a megfelelő szavak agyad rejtett fiókjaiból. Amikor ránézel a kihúzott képre, elmosolyodsz, mert tudod, hogy a képleírás is menni fog. Nyugodtan, felszabadultan beszélsz, a tanárod segítő kérdéseit megérted, és megfelelően tudsz válaszolni rájuk.

Ha kellően kiszínezted gondolatban a szituációt, pont olyan élethűen látod becsukott szemmel, mintha egy mozifilmet néznél, akkor néhány perc után mondd magadban az Agykontrollosok frappáns zárómondatát: Így vagy még ennél is jobban fog történni minden.

Aztán ha túl vagy a vizsgán, írd  meg nekem, bejött-e a dolog úgy, ahogy elképzelted.

Aki kételkedik a gyakorlat hasznában, annak javaslom olvasgatásra az esettanulányok.hu oldalt. :)

süti beállítások módosítása