Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Érettségizőknek megint

2012. június 13. - Mrssheperd

Rohamosan közeledik a szóbeli érettségik ideje. Pánik helyett sokat segítesz magadon, ha minden nap lazítasz kicsit. És itt most nem a lerészegedésre gondolok, hanem hasznos lazításra. Legjobb, ha tanulás előtt vagy este, a nap végén relaxálsz kicsit.

Helyezkedj el kényelmesen. Csukd be a szemed. Gondolatban vedd végig a testrészeidet, előbb kicsit feszítsd meg, majd lazítsd el őket. Amikor már olyan laza vagy, mint egy rongybaba, részletesen képzeld el magad a szóbeli érettségin. Lásd, milyen ruhát viselsz, lásd a tanáraidat, lásd magad, ahogy az angoltanárod felteszi a számodra legkönnyebb kérdéseket és te mosolyogva válaszolsz neki. Nyugodt vagy, higgadt, magabiztos. A szituációs feladatot nyugodtan végigolvasod, megérted, mit kell csinálnod, lazán előjönnek a megfelelő szavak agyad rejtett fiókjaiból. Amikor ránézel a kihúzott képre, elmosolyodsz, mert tudod, hogy a képleírás is menni fog. Nyugodtan, felszabadultan beszélsz, a tanárod segítő kérdéseit megérted, és megfelelően tudsz válaszolni rájuk.

Ha kellően kiszínezted gondolatban a szituációt, pont olyan élethűen látod becsukott szemmel, mintha egy mozifilmet néznél, akkor néhány perc után mondd magadban az Agykontrollosok frappáns zárómondatát: Így vagy még ennél is jobban fog történni minden.

Aztán ha túl vagy a vizsgán, írd  meg nekem, bejött-e a dolog úgy, ahogy elképzelted.

Aki kételkedik a gyakorlat hasznában, annak javaslom olvasgatásra az esettanulányok.hu oldalt. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr714585183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása