Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

A hozzáállásról - megint

2011. június 30. - Mrssheperd

Amit a múltkor a hozzáállásról írtam, nagyon egyszerűen be is tudom bizonyítani neked. Nem, nem úgy, hogy megkérlek, holnaptól gondolkodj pozitívan, és minden problémád varázsütésre megoldódik. Hiszen ha már éltél tizenöt, húsz, harminc vagy akárhány évet, akkor van jó néhány beidegződésed, amit nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni.

Én csak egyet kérek: mától minden alkalommal, amikor nem jut eszedbe valami, amit pedig tudsz, akkor ahelyett, hogy "Jaj, elfelejtettem!" mondd hangosan azt, hogy "Mindjárt eszembe jut!". Aztán figyeld meg, hogy valóban mennyivel hamarabb eszedbe fog jutni az a bizonyos dolog, mint korábban. Működik!

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr493023789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tivadar 2011.06.30. 08:59:00

Na ezt kipróbálom. Kíváncsi vagyok a tegnap tanult szavakra mennyire emlékszem :)

Mrssheperd 2011.07.02. 07:48:49

@Tivadar: Oké! Majd írd meg, mit tapasztaltál! :)

Tivadar 2011.08.08. 13:55:32

@Mrssheperd: Az elmúlt egy hónapban elég sok új szót tanultam, és néha tényleg könyebben eszembe jutottak a szavak. Szerintem a "mindjárt eszembe jut" inkább a pozítiv hozzáállásról szól. Ha eleve úgy állnék hozzá hogy a szó nem jut eszembe akkor nagy valószínűséggel nem jutna eszembe.

A hétfő hAngolóval kapcsolatban lenne egy téma javaslatom: a defining relative clause. Sajnos még mindig előfordul hogy which helyett that-et használok vagy fordítva, ezért néhány példának örülnék.

Mrssheperd 2011.08.10. 13:09:26

@Tivadar: Teljesen igaz, amit leírtál. Maga a bejegyzés is ezt akarja sugallni. Végül is akár azt hiszed el, hogy megjegyzed a szavakat, akár azt hogy nem, igazad lesz. Henry Ford után szabadon. A defining relative clause-ra még visszatérünk. :)
süti beállítások módosítása