Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Mire jók a reklámok?

2011. április 15. - Mrssheperd

Alapvetően nem szeretem a reklámokat, most mégis van egy kedvencem: az Opel reklám, aminek az a szlogenje, hogy "Egy négyéves nem érdemel ugyanannyi figyelmet?" Valószínűleg azért szeretem, mert érzékeny ponton talál el, hiszen mostanság a hatéves lányom is  mindent megtesz azért, hogy ugyanúgy figyeljek rá, mint a három hónapos öccsére.

De most azért hoztam elő ezt a dolgot, mert a nyelvtanulásra is igaz lehet. Kipróbálunk ilyen-olyan új módszereket, de attól a régit nem kell automatikusan elvetni. Például jó, ha kis kártyákra írogatod magadnak a megtanulandó kifejezéseket. De ha nyelvtani szabályok megtanulása a cél, nyugodtan maradj a már emlegetett mondatfordítgatós módszernél. Hiszen ott neked nem kell tudnod  szabályt, (azt elég, ha én, a tanárod tudom, és el tudom mondani neked) de tudnod kell azt alkalmazni. Ezért ha például igeidőket tanulsz:

1. Fordíts le egy csomó mondatot magyarról angolra.

2. Elemezz angol mondatokat abban az adott igeidőben. Értsd meg, miért úgy kell azt a mondatot angolul mondani.

3. Alkoss saját példamondatokat az adott igeidőre. Ha ráadásul humoros mondatokat kreálsz magadnak, biztosan egy életre megjegyzed a szabályt, mire a mondatokat alkottad.

 

Próbáld ki, működik!

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr182822570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása