Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Mit tanulhattál Lomb Katótól és Medgyes Pétertől - no meg tőlem?

2010. november 08. - Mrssheperd

Ha végigolvastad az előző bejegyzéseket, megnyugodhattál: nem kell nyelvzseninek lenned ahhoz, hogy meg tudj tanulni angolul. Amire viszont szükséged van:

Légy motivált! - tudd, hogy miért akarsz tanulni, és ez a cél tényleg hajtóerő legyen számodra.

Légy kitartó! – a nyelvtanulás sem hoz mindig sikerélményt. Bármilyen kitartó és elszánt vagy is, az teljesen normális, ha néha úgy érzed, megálltál egy szinten, és nem haladsz előre. Ilyenkor nem szabad feladni, hanem kitartóan kell gyakorolni, csak úgy lendülsz át a holtponton

Higgy önmagadban! – ha idáig jutottál a blog olvasásában, valószínűleg láttad már 2010. 10. 18-i bejegyzésemben a Nick Vujicic-ről szóló videót. Ha még nem, most gyorsan keresd meg a bejegyzések között.

Hagyd abba a kifogások keresését és gyártását! – Tudatosítsd a saját gondolataidat és minden alkalommal, amikor azt gondolod, vagy mondod, hogy „Ez nekem nem fog menni, mert…” gyorsan helyettesítsd egy pozitív gondolattal. Először elég annyi, hogy Meg tudom csinálni! Képes vagyok rá!

Ne halogass! – az átlagember szerintem nagyon jó ebben. Amint felmerül, hogy valami erőfeszítést kívánó dolgot kéne megtennünk, rögtön rávágjuk magunkban, hogy majd később/  holnap/ a jövő héten. Aztán valamiért mégis rosszul érezzük magunkat a mikor ez a határidő is lejár és megint nem tesszük meg az adott dolgot. Nem fényezem magam, én is hajlamos vagyok erre. De igyekszem, hogy amikor valami jó kis „Majd…” eszembe jut, hangosan azt mondjam: „Most megcsinálom!” és ha tényleg elvégzem a feladatot, mindig jobban érzem magam.

Ne hagyd, hogy mások eltántorítsanak! – erről is írtam már a 2010.10.14 –i bejegyzésben

Tudtad, hogy létezik e­gy olyan rákfajta, amit a halászok egyszerűen halmokba rakhatnak akár a vízpart közv­etlen közelében is, anélkül, hogy ketrecbe tennék őket? Ott maradnak akkor is, ha csak karnyújtásnyira vannak a szabadságtól. Tudod, miért?
Mert ahogy egy rák megpróbálna a vízpart felé mászni, a többiek azonnal belecsimpaszkodnak, és visszahúzzák.  Néha annyira ilyenek vagyunk mi emberek is egymással, nem? Pedig nekem meggyőződésem, hogy minden, amit szavakkal vagy tettekkel kibocsátunk magunkból, visszatér hozzánk. Azt kapjuk, amit adtunk. Akkor már nem lenne ésszerűbb támogatnunk másokat?

Keress támogatókat! - Keresd olyanok társaságát, akik hasonló cipőben járnak, mint Te. Nézz körül fórumokon, a munkahelyeden, az osztálytársaid között és bátran kérdezz másokat a tapasztalataikról. Természetesen én is segítek bárkinek, aki hozzám fordul.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr112433106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása