Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Hideg gyümölcsleves - hozz ki belőle többet!

2012. július 13. - Mrssheperd

Legutóbb egy hűsítő nyári finomság receptjén keresztül mutattam meg, hogy a hobbidat hogyan fordíthatod a nyelvtanulásban is az előnyödre. De nem kell beérned azzal, hogy elolvastad a receptet, nagyon örültél, hogy megértetted, és el is készítetted ezt a fogást.

Lehet belőle szóbeli nyelvvizsga tétel Eating in and out címmel. Gondolom, ha még iskolába jársz, nem forogsz igazán sokat a konyhában. Mivel azonban minden témáról kell tudni valamit mondani, a saját dolgodat könnyíted meg, ha a vizsgára megtanulod valamilyen egyszerű étel leírását. Ehhez egyszerűen csak át kell alakítanod a recept felszólító mondatait kijelentőkké. Például:

I enjoy helping my mum in the kitchen and I can prepare some simple dishes. My favourite one is cold cherry soup. To prepare this soup I need    1 can pitted sour cherries, 1 1/2 teaspoons cornstarch, 1/2 cup cold water, 1 tablespoon white sugar, 2 tablespoons lemon juice and 1 cup sour cream.
I drain the canned cherries; place liquid in a medium saucepan and set cherries aside. In a small mixing bowl I combine cornstarch and cold water. I mix them well and add the mixture to the saucepan. I heat it to boiling point and boil for 5 minutes, stirring constantly.
I add sugar and lemon juice. I stir it, remove it from heat and chill. When this syrup is cool, I blend in the sour cream and add the drained cherries. I chill it well and serve it in chilled cups.



Végül persze kiírhatod a szöveg szavait, kifejezéseit az általam nagyon kedvelt és már sokat emlegetett kártyácskákra. Tudod, egyik oldalon a magyar szó, kifejezés ÉS a magyar mondat, a másik oldalon az angol jelentésük. Az angol oldalra odaírhatod a szó angol magyarázatát, úgy még hasznosabb lesz a számodra.

pitted= magozott Having the pit removed
cornstarch= kukoricakeményítő Starch prepared from corn grains, used as a thickener in cooking.
to drain= lecsapol, kifolyik itt: öntsd le a levét To draw off (a liquid) by a gradual process
to heat= felmelegít to make warm or hot.
boiling point= forráspont The temperature at which a liquid boils
to boil= forr, forral To heat to the boiling point.
to stir= kever To make circular motions to mix the ingredients
constantly= állandóan without interruption, Continually
to add= hozzáad To combine
to remove= eltávolít valahonnan To move from a place
to chill= lehűt To lower in temperature; cool.
to blend in= belekever To combine or mix
to serve= tálal, szervíroz To place food before someone
a chilled cup= lehűtött csésze A cup kept cool

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr714652182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása