Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Ígéretek földje

2011. szeptember 06. - Mrssheperd

Na ez az, ami biztosan NEM akar a blogom lenni. Múltkor kaptam valakitől egy kőkemény kritikát a blogommal kapcsolatban: eszerint nem lehet megtanítani senkit angolul, mindenki maga felel azért, hogy megtanul-e. Maximálisan egyetértek ezzel a véleménnyel. Nem ígérem neked, hogy ha sokat olvasgatod a bejegyzéseimet, akkor (és pusztán attól) tudni fogsz angolul.

De azt megígérem, hogy felébresztem benned a vágyat, hogy te is meg akarj tanulni angolul. Segítek megkeresni a saját belső hajtóerődet, ami a célod eléréséig egyre űz. Segítek, hogy fenn is maradjon a kezdeti lelkesedésed. Segítek, hogy átlendülj a holtpontokon. És hogy elhidd, hogy neked is sikerülhet, akármennyi kudarcot is éltél meg eddig ezzel kapcsolatban. Vannak még kétségeid? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr373205959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.09.10. 21:02:32

Ösztönző erő: kint dolgozol pl Hollandiában, mint én. A holland alapból tud hollandul, angolul és németül. Legtöbben beszélnek még (és/vagy) spanyolul/franciául. Alapból nem várja el, hogy megértsd, amit hollandul beszél, ezért kapásból átvált angolra. Ha látja rajtad, hogy nem érted, átvált németre..ha ezt sem érted, legyint..és igaza van. Itthon, ha nem használod, vagy csak elvétve, nem érzed, mennyire KELL. Ott AZONNAL megérted. Másik. Ha tanulsz, de sohasem használod, nem ér semmit. Használni kell. Minden nap. Angol/német/spanyol. Ha ezt tudja valaki, mindent tud. A segítő szándékot, mint ahogy itt is felajánlásra került - tahóság kikezdeni. Külföldi hosszabb távú munkánál megkerülhetetlen a nyelv ismerete.

Mrssheperd 2011.09.12. 21:49:47

@Piciki: Köszi a hozzászólást, és azt, hogy "megvédtél". :) Minden szavad igaz!

2011.09.12. 22:02:18

Szomorú dolog, hogy olyan világban élünk, ahol az igazságot kell megvédeni, és nem maga az igazság a természetes állapot..minden jót. ;).
süti beállítások módosítása