Ezek is ajándékba készültek:
Só-liszt gyurma mécsestartó
10 dkg liszt, 10 dkg só, fél teáskanál étolaj, kb 1 dl víz, a díszítéshez szegfűbors
A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha nagyon kemény, vizet, ha túl lágy, akkor lisztet adunk még hozzá. Sütikiszúró formákkal különböző alakokat vágunk ki belőle, szegfűborssal díszítjük, majd a sütőben alacsony hőfokon szárítjuk. A végén a közepére illatos teamécsest ragasztunk (célszerű ragasztópisztollyal), és már kész is az ajándékunk.
Mézeskalács figurák
50 dkg liszt, 1,5 kiskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál mézeskalács fűszer, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 mackós méz, 2 tojás, dekortoll cukormáz a díszítéshez
A lisztet a szódabikarbónával, a fűszerkeverékkel és a porcukorral összeszitálom és belemorzsolom a vajat. Ha már jó morzsalékos, beledolgozom a mézet és a tojásokat, és addig gyúrom, amíg közepesen kemény tésztát kapok. A sütőt (hőlégkeveréses esetén) 160 fokra előmelegítem, a tepsit sütőpapírral kibélelem. A sütési hőfok normál sütőben 180 fok. A tésztát a kiszúró formákkal kiszaggatom, a tepsire helyezem, majd kb 8 perc alatt készre sütöm. A végén a dekortoll cukormázzal díszítem.