Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Karácsonyig elkészül

2010. december 17. - Mrssheperd

Elkezdtem a karácsonyi ajándékok "gyártását. Tegnap ezt alkottam, és tényleg finom lett:

Narancsos almalekvár
Hozzávalók:

Kb. 2, 5 kg alma (ez megpucolva kb. 2 kg), 4 nagy narancs, citromlé, 1 teáskanál fahéj, 1 fél teáskanál gyömbér, 1 fél teáskanál szerecsendió, 3 evőkanál méz, 30 dkg kristálycukor

Hámozd meg és reszeld le az almát, ha közben folyamatosan locsolgatod citromlével, nem barnul meg. Reszeld bele a négy narancs héját, aztán apróra vágva add hozzá a narancs húsát is. Ízesítsd a fahéjjal, gyömbérrel, szerecsendióval. Add hozzá a mézet és a kristálycukrot, és lassú tűzön kezdd főzni. Főzés közben kóstold meg, és ha kell, adj még hozzá cukrot. Kb. 15-20 perc főzés után botmixerrel összeturmixolhatod, de ha úgy tetszik, benne is hagyhatod az almareszeléket. Keverj hozzá egy zacskó dzsemfixet, forrón töltsd üvegekbe, az üvegeket pedig állítsd a fejük tetejére (dunsztolni nem kell).

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr952521317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása