Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Ismered Rudolfot, ugye?

2010. december 08. - Mrssheperd

Rudolf a rénszarvas születésének igaz történetét olvashatod itt. Robert May egy szegény chicagoi szövegkönyvíró volt, aki egy kopott kétszobás  lakásban élt. Kitalált egy történetet, hogy felvidítsa a gyermekét.

A történet Rudolfról szólt, az egyetlen rénszarvasról az egész világon, akinek világító piros orra volt. Mindenki gúnyolódott és viccelődött vele. Rudolf a piros orrú rénszarvas, így csúfolták őt, ami nagyon elszomorította. Még az édesanyja, apja és nővérei is viccelődtek rajta, ha a közelükbe került. Nagyon magányosnak érezte magát.

Egyszer egy karácsonyeste a Mikulás (Santa Claus) a szokásos éjszakai útjára készült a legszebb és leggyorsabb rénszarvasokból álló fogatával. Ezen az éjszakán azonban olyan sűrű, vastag köd ülte meg a tájat, hogy szinte teljesen elnyelte magába a Földet. A Mikulás azon törte a fejét, hogyan fogja azt a rengeteg játékot és más ajándékot eljuttatni a rá várakozó gyerekeknek, mikor pillantása egy világító piros orrocskára esett. A piros orr Rudolfé volt, és a Mikulás tudta, hogy ő lesz a megoldás a gondjára.

 Megkérte hát Rudolfot, hogy vezesse a szánját, amit az boldog örömmel el is fogadott. Rudolf segítségével minden kéményhez eljutottak biztonságban azon az éjszakán a sűrű köd és hóesés ellenére. Ez a merész cselekedete Rudolfot a legnépszerűbb és legbátrabb rénszarvassá tette, valóságos hőssé. A világító piros orr, mely eddig a szégyene volt, most a legnagyobb büszkesége lett.

A történet annyira elbűvölte Barbarát, Robert May kislányát, hogy Bob elhatározta, megírja karácsonyi ajándékként a lányának. A vers címe: The night before Christmas lett. A könyvecske, melyben a lányának  készített egyszerű rajzok voltak illusztrációként nagy siker lett, 1947-ig hat millió példányban kelt el. Egyre másra jelentek meg Rudolfot ábrázoló termékek és Robert May nagyon gazdag ember lett. Azóta Rudolfnak állandó helye van a karácsonyi történetekben.

És a végére egy találós kérdés: Hogy hívják a Mikulás többi rénszarvasát?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr862501605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása