Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Befektetések

2010. november 09. - Mrssheperd

Amire még biztosan szükséged lesz

Jó nyelvkönyvre– az Oxford Kiadó nyelvkönyveit használom, de ezen kívül persze számtalan kiadó számtalan kiadványa hasznos lehet számodra. Olyan könyvet válassz, ha te választhatsz, ami neked tetszik, amit szívesen forgatsz. Ami még nagyon hasznos lehet, hogy az Oxford nyelvkönyvekhez a http://elt.oup.com/students/?cc=hu&selLanguage=hu oldalon online gyakorlási lehetőséget is találsz ingyen.

Jó nyelvtankönyvre – A nyelvtan unalmas – gondolja mindenki. Te láttál már szórakoztató nyelvtankönyvet? Meg fogsz lepődni, én láttam. Dohár Péter Kis angol nyelvtan című könyvét középiskolás korom óta használom és nagyon szeretem. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert magyar embereknek érthetően magyarázza el az angol nyelvtant és tele van vicces példamondatokkal.

Az Oxford angol nyelvtan című könyvet is melegen ajánlom. Magyar nyelven magyarázza a nyelvtant, sok a rajz és az árba és rengeteg értelmes gyakorló feladat van benne. A könyvet önállóan is lehet használni, megoldókulcs is van hozzá.

Kisméretű szótárfüzetre – válassz valami szépet, amit kedved is van kinyitni. És azért kisméretűt, hogy bárhová magaddal vihesd. A szótárba ne csak szavakat, hanem kifejezéseket, szókapcsolatokat illetve egész mondatokat írj ki. Legjobb, ha te alkotod ezeket, mert akkor tutira meg is jegyzed őket

Kisméretű füzetre – amibe a nyelvtant jegyzeteled. Itt is gyártsál magadnak példamondatokat.

Megbízható szótárra – az etalon nálam az Akadémiai Kiadó mindenféle szótára. Szerencsére az újabb kiadások már CD-vel együtt is kaphatók, így rögtön hangos szótárhoz is jutsz, ami nagy segítség egy kezdő vagy újrakezdő nyelvtanuló számára. Amit még szeretek az az Oxford angol-magyar szótár nyelvtanulóknak, illetve az Oxford Wordpower Dictionary című egynyelvű szótár – természetesen ezt csak a középfok szintjéhez közelítő tanítványaimnak szoktam ajánlani.

Hasznos lehet ezen kívül:

Kis kártyácskák- ezek akkor a leghasznosabbak, ha saját kezűleg készülnek. Tudom, hogy a www.angolnyelvtanitas.hu rengeteg fajta kártyacsomagot kínál készen, de amíg te elkészíted a sajátodat, félig már meg is tanulod a szavakat, kifejezéseket. A kártyákat célszerű mindig magadnál tartanod, így amikor eljön az a már emlegetett 5 perc üresjárat a napodban, már elő is veheted őket, és foglalkozhatsz velük

Egyszerűsített olvasmányok – nagyon jók az Oxford Bookworms könyvek. Mindenki megtalálhatja köztük a szintjének megfelelő olvasmányt. Sőt a honlapon most már minden szint egy könyvéből találsz egy mintaoldalt. http://oup-bookworms.com/find-your-reading-level.cfm Azt javasolják, ha azon az oldalon több mint két-három ismeretlen szót találsz, akkor eggyel alacsonyabb szintet válassz.

Kereshetsz úgy is hogy a http://oup-bookworms.com/for-your-coursebook.cfm linkre kattintva kiválasztod a kurzuskönyvet, amiből tanulsz, és megnézed, az adott könyv adott leckéjéhez milyen olvasmányt ajánlanak.

Internet – ezt nem kell magyaráznom, azt hiszem…

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr622435748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása