Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Tanulás digitális eszközökkel 1. rész

2021. január 24. - Mrssheperd

Nagyon régen írtam ebbe a blogba utoljára, de ahogy a statisztikákat néha megnézem, az olvasók időnként rátalálnak és elolvasnak itt bejegyzéseket. Ezért gondoltam, hogy kicsit dolgozom itt is.

Amikor 2020 március 13-án bejelentették, hogy hétfőtől nem a normál módon folyik tovább az oktatás, hanem digitális munkarend lép életbe, mi pedagógusok el sem tudtuk képzelni, mit hogyan fogunk majd csinálni. Azzal töltöttük az egész hétvégét, hogy platformokról és módszerekről olvasgattunk, és órákig tartó telefonbeszélgetéseket folytattunk, hogy majd valahogyan el tudjuk kezdeni.

Most, hogy az általános iskolák újra normál munkarendben dolgoznak, azért van néhány alkalmazás, amit megtartottam abból a tavaszi időszakból és jó szívvel ajánlom őket az angolul tanulóknak.

1. Szavak tanulásához, gyakorlásához: Quizlet. Az ingyenes változatát használom. Gyakorlatilag olyan, mintha szókártyákat készítenénk, csak itt digitális formában képpel együtt. Az alkalmazás a szavak beirogatása után aztán elkészít nekünk különböző feladatokat és két játékot is. Nagy előnye, hogy a gyakorlás során azokat a szavakat hozza többször elő, amelyek nem mennek tökéletesen. Telefonra, tabletre letöltve offline is használható.

www.quizlet.com

2. Nyelvtan gyakorlásához: Live worksheets

Az oldal használatához regisztrálni sem kell. Különböző nyelvtani témákra kereshetünk interaktív gyakorló feladatokat. Miután beírtuk a megoldásainkat, a "Finish" és Check my answers" funkciókkal azonnali visszajelzést kapunk az általunk elért eredményről.

www.liveworksheets.com

a következő részben a LearningApps-ről, a Learn English Teens oldalról valamint a Write and improve oldalról szeretnék írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr1916401532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása