Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Hogy a nyári szünetben se hanyagold el az angolodat...

2012. június 21. - Mrssheperd

Szuper oldal tele rövid, aktuális cikkekkel a nagyvilágból nyelvtanulók számára testre szabva. Hanganyag a cikkekhez, írott és MP3 formátumú szószedet. Több napra elegendő érdekesség egyszerre.

www.bbclearningenglish.com

Kriszta naplója - Paella és sangria az angol tengerparton

 

Mersea remek hely egy nyári hosszú hétvégére. Ez a kelet-angliai kisváros az Északi-tenger partján egy szigeten fekszik, amelyet dagálykor teljesen elvág a víz a szárazföldtől, de autóval egy hídon át megközelíthető.

Többször jártunk itt hétvégén a spanyol barátokkal. Minden alkalommal felszerelkeztünk három napi élelemmel, biztos, ami biztos alapon: a piknikes kosárban rengeteg gyümölcsöt, görög salátát, spanyol omlettet, házi készítésű sangriát (kb ötliteres ásványvizes kannába töltve) és a tonhalas paellát vittünk. Akik ismernek, tudják, nem rajongok a halért, de autentikus környezetben ez is teljesen másként hatott, mint otthon elfogyasztva!

Az egész napot a parton töltöttük sütkérezéssel, semmittevéssel, a bátrabbak meg is mártóztak a kb 9 fokos vízben. Este pedig, miután szép pirosra sültünk - amit persze észre sem vettünk, mert fújt a szél, hiszen ne felejtsük el, hogy ez nem a Földközi-tenger – beültünk a helyi pubba, amely nappal étteremként és este pedig klubként is funkcionál. Aki Essex-ben jár, semmiképp ne hagyja ki Mersea szigetét! A fotók magukért beszélnek!

 

Mersea beach 1.jpg

süti beállítások módosítása