Megtanítalak angolul

Lusta nyolcas - avagy torna és tanulás 3

2011. február 10. - Mrssheperd

Ez a kineziológiai gyakorlat lehetővé teszi a középvonal keresztezését folyamatos mozgás közben, ami megelőzi, hogy rövidzárlat alakulhasson ki a jobb agyfélteke energiaáramlásában. Bár mindkét agyfélteke kap információt mindkét szemtől, de a BAL agyfélteke akkor aktivizálódik, ha jobbra nézünk, a jobb szem vezérletével. A JOBB agyfélteke akkor aktivizálódik, ha balra nézünk, a bal szem vezérletével.

A középvonali területen a két agyféltekének kellene a képeket egyesíteni. E nélkül az integráció nélkül az, amit az egyik oldali szem/agyfélteke felfog, a másik oldalról kitörlődhet. Az eredmény? „Nem tudjuk” felismerni, amit olvasunk, mivel tudatos elménk nem fogja be a teljes nyomtatott oldalt.

A gyakorlat megint nagyon egyszerű: Rajzoltassunk gyermekünkkel naponta minél több lusta nyolcast, vagyis végtelen jelet. Minél nagyobb papírlapot adjunk neki és mondjuk, hogy használja ki a teljes lapot, így az egész teste mozgásba lendül

Ez a gyakorlat segít a gyermeknek:

- a két agyféltekéjét egyszerre használni

- némely betűket többé nem felcserélni

- jobban látni

-könnyebben olvasni

-amit elolvas, megérteni

-ellazulni tanulás közben

-koordináltnak lenni és figyelni.

 

A kineziológia ezen gyakorlatai a tökéletes tanulás eszközei, mert javítják az agy és a test közötti kölcsönhatás minőségét. Mozgásba hozzák, és egységbe rendezik az ember testét, lelkét, szellemét. Természetesen ezek a gyakorlatok csak rendszeresen végezve hoznak sikert, de elvégzésük nem sok időt vesz igénybe. Minden szülőnek szívből javaslom, próbálja ki őket. Ha nincs is iskoláskorú gyermekük, ez a módszer a kisgyermekek estében is működik. Jelentős változást eredményez a viselkedésükben, sokkal összeszedettebbek, nyugodtabbak lesznek. És talán mondanom sem kell, hogy hasznos lehet mindenkinél, aki tanul vagy szellemi munkát végez.

 Ha a nagy tanulásban egy kis lazítás is kellene: http://mariavendeghaz.blog.hu/2014/06/26/maria_vendeghaz_kekkut

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr882646810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.