Megtanítalak angolul

Megtanítalak angolul

Risztov Éva és a nyelvtanulás

2012. augusztus 16. - Mrssheperd

medal.jpgA minap éppen Risztov Éváról olvasgattam az Interneten, amikor beugrott, hogy a története mennyire rímel a tipikus újrakezdő nyelvtanulóéra. Kisgyermekként fedezték fel a tehetségét, évekig keményen edzett, aztán az athéni olimpián nem sikerült a várakozásoknak és a saját elképzeléseinek megfelelően teljesítenie, és úgy döntött, feladja.

"Amikor feladtam, még gyerek voltam, most pedig felnőtt vagyok, aki tudja, mit akar: nyáron világbajnokságot, aztán olimpiát nyerni!" - nyilatkozta nemrégiben.

Az eredmény pedig: 2011 áprilisában a mexikói Cancúnban ezüstérmet szerzett a 10 km-es Világ-kupa versenyen. A 2012-es londoni olimpián pedig 10 km-es nyílt vízi úszásban a versenyben szinte végig élen haladva, nagyon taktikus versenyzéssel sokáig több testhosszal vezetve, az utolsó métereken hatalmas küzdelemben olimpiai bajnok lett 1 óra 57 perc 38,2 másodperces idővel.

Valószínűleg Te is elérkeztél már nyelvtanulásod során egy vagy több holtponthoz. De ha tovább tudsz lendülni, és tudod, mit akarsz, idővel eléred a célodat!

A bejegyzés trackback címe:

https://megtanitalakangolul.blog.hu/api/trackback/id/tr84715618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása